Plaatsen en bevestigen van een geboortebord of raamsticker

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je geboortebord of raamsticker te plaatsen en te bevestigen. Volg simpelweg de stappen en het klusje is zo geklaard!

 

Hoe je een geboortebord in de tuin plaatst?

Nadat je je geboortebord hebt ontvangen wil je dat het zo snel mogelijk in de tuin staat. Gaan we je mee helpen! Voor het plaatsen van het geboortebord in de tuin heb je een schop of grondboor nodig waarmee je een gat van c.a. 70 cm diep graaft of boort. Het geboortebord wordt op een houten vierkantpaal bevestigd van ca. 4x4x200-250 cm. De lengte van de paal is afhankelijk van de grootte van het geboortebord. Happy Signs raad aan om de gehele lengte van het geboortebord te ondersteunen met de houten vierkantpaal. Kies je bijvoorbeeld een bord van 80 cm hoog, dan heb minstens 80 + 70 = 150 cm aan lengte nodig. Omdat het bord enkele tientallen centimeters van de grond af wordt opgehangen, is 200 cm al snel de minimale lengte die je nodig hebt. Met een accuboormachine en 2 tot 4 schroeven schroef je het geboortebord vast. Plaats de schroeven minsten 2,5 cm van de rand af. Wij raden aan om eerst gaatjes van 6 tot 8 mm te boren. Wij leveren bij een geboortebord geen paal en bevestigingsmateriaal. De kosten voor het verzenden van een paal zijn namelijk 2 tot 3 keer hoger dan het aanschaffen ervan.

Voor het plaatsen van een geboortebord volg je de volgende stappen:

  • Stap 1: bestel een geboortebord voor in de tuin bij HappySigns.nl.
  • Stap 2: koop een houten vierkantpaal van c.a. 4 x 4 x 250 cm bij een lokale bouwmarkt.
  • Stap 3: graaf een gat van ca. 70 cm diep met een schop of grondboor.
  • Stap 4: boor minstens 2 uitgelijnde gaatjes van 6 tot 8 mm, minstens 2,5 cm vanaf de rand af. Gebruik hiervoor een accuboormachine en een hout- of ijzerboortje.
  • Stap 5: schroef het geboortebord met minstens 2 schroeven op de paal. Het is hierbij van belang dat de gehele lengte van het geboortebord wordt ondersteund door de paal.
  • Stap 6: plaats de paal met geboortebord in het gat en vul het met aarde. Stamp de aarde stevig aan. Controleer of de paal stevig in de grond staat.
  • Stap 7: haal een geboortebord uit voorzorg naar binnen als het hard waait of stormt. Dek het gat eventueel af. Plaats het geboortebord terug in de tuin als het niet meer hard waait.

 

Hoe je een geboortebord bevestigt met schroeven?

Voor het bevestigen van een geboortebord gebruik je, afhankelijk van het formaat geboortebord, 2 tot 4 rvs schroeven. Rvs schroeven roesten niet, dat is wel zo handig als het regent. De rode stippen geven aan waar de schroeven het beste geplaatst kunnen worden. Plaats de schroeven in ieder geval 2,5 cm van de rand af. Boor het liefst eerst kleine gaatjes van 6 tot 8 mm in het geboortebord. Vooral bij het materiaal Dibond bestaat de kans dat de schroef wegschiet en daardoor eventueel een krasje wordt veroorzaakt. In het geval van het materiaal Forex is het mogelijk om met de schroef eerst een gaatje te prikken.

 

Hoe je een geboorte raambord bevestigt?

Een geboorte raambord bevestig je eenvoudig middels de dubbelzijdige tape op de flappen, of de meegeleverde zuignapjes. Bevestig de zuignapjes aan de achterzijde van de flappen, zodat de de witte schroefdopjes aan de voorzijde van de flappen zichtbaar zijn. Maak voor de zekerheid wel nog even de ruit schoon zodat de dubbelzijdige tape goed hecht. Stof, Sahara zand, stuifmeel en/of bouwstof kunnen de hechting tenietdoen. Het uitvouwen van het geboorte raambord wijst zich vanzelf.

TIP Verwijderen: om het raambord zonder lijmresten van de ruit te verwijderen, is het handig om een haardroger te gebruiken. Het gedeelte dat je hebt verwarmd laat dan gemakkelijker los.

 

Hoe je een raamsticker op een ruit plakt?

Afhankelijk van je keuze wordt de raamsticker op de binnen- of buitenzijde geplakt.

BINNENZIJDE raam beplakken: je plakt de sticker op de binnenzijde van het raam. De kant van de afbeelding is de kleefzijde.
BUITENZIJDE raam beplakken: je plakt de sticker op de buitenzijde van het raam. De witte achterkant is de kleefzijde.

Stap 1: maak de ruit aan de binnen of buitenzijde schoon voordat je de sticker gaat plakken. Oneffenheden en vuil (stof, Sahara zand, stuifmeel, bouwstof) op de ruit kunnen namelijk zichtbaar worden, of de hechting tenietdoen.
Stap 2: bepaal waar je de sticker op de ruit wilt plakken. Plak enkele stukken schilderstape op de raam waarmee je de positie van de raamsticker aangeeft. Bijvoorbeeld aan de bovenkant, onderkant en zijkant van de sticker.
Stap 3: haal de sticker voor ongeveer een 1/3 deel van het vel. Vouw het vel om zodat deze niet in de weg zit.
Stap 4: plak het vrijgekomen deel van de sticker op de gewenste positie en wrijf met een doek de sticker glad.
Stap 5: verwijder het resterende vel van de sticker.
Stap 6: houd de sticker losjes vast (geen spanning) en wrijf met een rakel of doek de rest van de sticker glad. Trek de sticker eventueel voorzichtig los bij grote luchtbellen. Pas op met kleine gedeeltes en/of inkepingen. Dit zijn zwakkere plekken waardoor de sticker kan scheuren.
Stap 7: verwijder eventuele luchtbelletjes door er met een naald in te prikken en glad te wrijven met een doek. Grotere luchtbellen verwijder je door er een sneetje in te maken met een scherp mesje.

 

Op eigen risico

De beschreven manieren om geboorteborden, geboorte raamborden en geboortestickers te plaatsen en te bevestigen, zijn suggesties. Multiple Shops kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade aan het product en/of schade die ontstaat door het plaatsen, bevestigen of losraken van een product.

 

Wat te doen bij harde wind of storm?

Hoewel de geboorteborden van stevig materiaal zijn vervaardigd, is het verstandig om bij harde windvlagen en storm het product uit voorzorg naar binnen te halen. Indien een geboortebord of geboorte raambord door hevige weersomstandigheden breekt of losraakt, zal Multiple Shops in dat geval geen garantie bieden.