Plaatsen en bevestigen

Hoe je een geboortebord plaatst?
Wij leveren bij een geboortebord geen paal en bevestigingsmateriaal. De kosten voor het verzenden van een paal zijn namelijk 2 tot 3 keer hoger dan het aanschaffen ervan. Voor het plaatsen van een geboortebord gebruik je bijvoorbeeld een houten vierkantpaal van 5x5x200 cm die je bij een lokale bouwmarkt voor een paar euro’s koopt. Graaf een gat of gebruik een grondboor. Plaats de paal minimaal voor een derde van de lengte in de grond. In het geval van een paal van 200 cm is dat 66,7 cm.

Hoe je een geboortebord bevestigt met schroeven?
Voor het bevestigen van een geboortebord gebruik je, afhankelijk van het formaat geboortebord, 2 tot 4 rvs schroeven. Rvs schroeven roesten niet, dat is wel zo handig als het regent. De rode stippen geven aan waar de schroeven het beste geplaatst kunnen worden. Plaats de schroeven in ieder geval 2 cm van de rand af. Boor het liefst eerst kleine gaatjes in het geboortebord. Vooral bij het materiaal dibond bestaat de kans dat de schroef wegschiet en daardoor eventueel een krasje wordt veroorzaakt. In het geval van het materiaal forex is het mogelijk om met de schroef eerst een gaatje te prikken.

 

Hoe je een geboorte raambord bevestigt?
Een geboorte raambord bevestig je eenvoudig middels de aan de flappen of achterzijde voorgeplakte dubbelzijdige tape. Maak voor de zekerheid wel nog even de ruit schoon zodat de dubbelzijdige tape goed hecht. Het uitvouwen van het geboorte raambord wijst zich vanzelf.

TIP Verwijderen: om het raambord zonder lijmresten van de ruit te verwijderen, is handig om een haardroger te gebruiken. Het gedeelte dat je hebt verwarmd laat dan gemakkelijker los.

Hoe je een raamsticker op een ruit plakt?

Stap 1: maak de ruit aan de buitenzijde schoon voordat je de sticker gaat plakken. Oneffenheden (vuildeeltjes) op de ruit kunnen namelijk zichtbaar worden.
Stap 2: bepaal waar je de sticker op de ruit wilt plakken. Plak enkele stukken schilderstape op de raam waarmee je de positie van de raamsticker aangeeft. Bijvoorbeeld aan de bovenkant, onderkant en zijkant van de sticker.
Stap 3: haal de sticker voor ongeveer een 1/3 deel van het vel. Vouw het vel om zodat deze niet in de weg zit.
Stap 4: plak het vrijgekomen deel van de sticker op de gewenste positie en wrijf met een doek de sticker glad.
Stap 5: verwijder het resterende vel van de sticker.
Stap 6: houd de sticker losjes vast (geen spanning) en wrijf met een rakel of doek de rest van de sticker glad. Trek de sticker eventueel weer los bij grote luchtbellen. Pas op met kleine gedeeltes en/of inkepingen. Dit zijn zwakkere plakken waardoor de sticker kan scheuren.
Stap 7: verwijder eventuele luchtbelletjes door er met een naald in te prikken en glad te wrijven met een doek.

 

TIP: werk rustig en zorgvuldig. Vraag of iemand je kan helpen. Als je een grotere luchtbel niet krijgt weggestreken, snij er dan met een scherp mesje een klein sneetje.

 

Op eigen risico
De beschreven manieren om geboorteborden, geboorte raamborden en geboortestickers te plaatsen en te bevestigen, zijn suggesties. Multiple Shops kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade aan het product en/of schade die ontstaat door het plaatsen, bevestigen of losraken van een product.

Wat te doen bij storm of harde wind
Hoewel de geboorteborden van stevig materiaal zijn vervaardigd, is het verstandig om bij harde windvlagen en storm het product uit voorzorg naar binnen te halen. Indien een geboortebord of geboorte raambord door hevige weersomstandigheden breekt of losraakt, zal Multiple Shops in dat geval geen garantie bieden.