Levertijden & uiterste besteltijden

Omdat we verschillende producten leveren gelden verschillende levertijden. De levertijden worden daarom altijd bij het product vermeld. Dit is een indicatie levertijd. Uiteraard doen we er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te laten bezorgen. Hierbij zijn we afhankelijk van de manier waarop de bezorgers hun werk doen.

 

Extra kosten levertijd = voorrang in het productieproces

Het selecteren van een alternatieve levertijd en de bijbehorende extra kosten betekent in principe dat je betaalt voor voorrang in het productieproces. De leverancier draagt de bestelling over aan de bezorger op de dag van productie. Alleen bij de keuze voor bezorging door een koerier worden de extra kosten in rekening gebracht voor de koeriersdienst. Als er tijdens de productie vertraging ontstaat laten wij dat zo snel mogelijk weten, en mag je een compensatie verwachten voor de extra kosten.

Drukwerk | bestelvoorwaarden

Geboorteborden, geboorteraamborden, geboortestickers en muurstickers zijn niet voorradig en worden altijd op bestelling geproduceerd door onze drukkers. Drukkers hanteren besteltijden waarop de bestellingen uiterlijk aangeboden kunnen worden. Daarom geldt:

  • Bestel je op werkdagen van maandag t/m vrijdag vóór de uiterste besteltijden, dan gaat de gekozen levertijd dezelfde werkdag in. Als je ná de uiterste besteltijden bestelt kunnen wij de gekozen levertijd niet garanderen. Houd dan rekening met 1 werkdag extra levertijd.
  • Op zaterdag wordt doorgaans niet bezorgd. Echter, als wij de mogelijkheid krijgen van de leverancier om op zaterdag te laten bezorgen, kiezen wij hier uiteraard voor. Dit scheelt weer een paar dagen wachten ;).
  • Bestel je na de uiterste besteltijden of op zaterdag, zondag of feestdagen, dan wordt de bestelling de eerstvolgende werkdag verwerkt en doorgegeven aan de drukker. De levertijd gaat dan in vanaf die werkdag.

Levertijden | uiterste besteltijden en bezorging

  • 1 werkdag – DHL of PostNL (eigen risico): de bestelling wordt dezelfde werkdag geproduceerd en dezelfde werkdag verzonden. De bestelling wordt normaal gesproken de volgende werkdag (ma. t/m vr.) bezorgd, mits je op ma. t/m vr. vóór de uiterste besteltijd hebt besteld. 97% van de bestellingen wordt op tijd bezorgd, eventuele vertraging is op eigen risico. Indien je na de uiterste besteltijd kiest voor een 1-werkdag-levering via DHL of PostNL, zal je bestelling met een standaardverwerkingstijd van 1-2 werkdagen worden behandeld. Het verschil in extra kosten wordt dan teruggestort. Als je na 20.00 uur bestelt wordt de bestelling de volgende werkdag met de gekozen levertijd in behandeling genomen.
  • 1 werkdag – koerier (100% garantie*): de bestelling wordt dezelfde werkdag geproduceerd en de volgende werkdag (ma. t/m vr.) per koerier bezorgd, mits je op ma. t/m vr. vóór 16.00 (raamborden) of 20.30 uur hebt besteld. *In het geval dat dit door omstandigheden niet lukt ontvang je de extra kosten geheel retour. In het geval dat je jouw bestelling plaatst na 16.00 uur, zal deze eveneens op de eerstvolgende werkdag met de door jou gekozen levertijd worden verwerkt. Uitsluitingen: vertraging door wereldrampen, storm, stakingen, productiestoringen,  energiestoringen, ongevallen op de weg.
  • 1-2 werkdagen: de bestelling wordt binnen 1 tot 2 werkdagen bezorgd, mits je op werkdagen vóór 20.00 uur hebt besteld.
  • 2-3 werkdagen: de bestelling wordt binnen 2 tot 3 werkdagen bezorgd, mits je op werkdagen vóór 20.00 uur hebt besteld.
  • 3-5 werkdagen: de bestelling wordt binnen 3 tot 5 werkdagen bezorgd, mits je op werkdagen vóór 20.00 uur hebt besteld.
  • 4-5 werkdagen: de bestelling wordt binnen 4 tot 5 werkdagen bezorgd, mits je op werkdagen vóór 20.00 uur hebt besteld.

 

Feestdagen

Houd er rekening mee dat wanneer een bestelling op een feestdag wordt geplaatst, deze de volgende werkdag in behandeling wordt genomen. Op feestdagen wordt niet geproduceerd door de drukkers, en ook niet bezorgd door de bezorgers.

 

Toelichting bezorgtijd en werkdagen

De besteldag telt nooit mee als een bezorgdag. De bestelling kan namelijk niet op dezelfde dag geproduceerd en geleverd worden. Bestel je op maandag vóór 20.00 uur, dan telt dinsdag als de eerste werkdag, woensdag als tweede werkdag, donderdag als derde werkdag, vrijdag als vierde werkdag en maandag als vijfde werkdag. Bestellingen die op feestdagen worden geplaatst, worden de volgende werkdag in verwerking genomen.

 

Werkdagen

LET OP:  op zaterdag wordt doorgaans  niet geleverd. Met werkdagen wordt bedoeld maandag tot en met vrijdag (feestdagen uitgezonderd).

 

Track en trace

Doorgaans ontvang je de track & trace de avond voor bezorging (rond 22.30 uur) of in de ochtend van de bezorgdag (rond 7.30 uur). Zodra de bestelling is ingepakt wordt deze aangemeld bij een bezorger. Het formaat van de bestelling, de gekozen levertijd en uw woonplaats bepalen welke bezorger de bestelling zal bezorgen. Zodra de bestelling is aangemeld bij een bezorger ontvang je per e-mail een track & trace. Omdat er soms enige tijd zit tussen het moment van aanmelden en daadwerkelijk inplannen van de bezorging, kan het enkele uren (soms zelfs een dag) duren voordat de track & trace aangeeft op welke dag en tijdstip de bestelling wordt bezorgd. DHL geeft dan de melding ‘Oops! We couldn’t find a shipment’. Geen zorgen, komt goed!

 

Voorradige producten | speenkoorden

Voor voorradige producten houden wij de volgende levertijd aan: vóór 16 uur besteld, binnen 1-3 werkdagen geleverd. Op dit moment geldt dit enkele voor speenkoorden. Alle ander producten worden op bestelling geproduceerd.

 

Onze bezorgers | PostNL, DHL en Onbezorgd

Onze producten worden o.a. bezorgd door PostNL, DHL en Onbezorgd. Hoewel wij alle vertrouwen hebben in onze bezorgers, kan er altijd iets gebeuren waardoor de bezorging wordt vertraagd. Houd er rekening mee dat wij hier geen invloed op hebben. Als er tijdens de productie vertraging ontstaat laten wij dat zo snel mogelijk weten, en mag je een compensatie verwachten voor de eventuele extra kosten.

Je bestelling wordt op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur bezorgd. Op zaterdag wordt doorgaans niet bezorgd.

 

Verzendkosten

Geboorteborden, geboorte raamborden, geboortestickers en muurstickers, oftewel drukwerkproducten, worden door onze drukkers verzonden. Je betaalt in feite meer voor voorrang in het productieproces, niet voor de bezorging zelf, tenzij je kiest voor een bezorging per koerier. De ‘verzendkosten’ kunnen variëren en worden per product vermeld.

 

Waarom dubbele verzendkosten bij meerdere producten?

Voor drukwerk (tuinborden, raamborden, raamstickers, posters) betaal je feitelijk geen verzendkosten. De verzendkosten zijn namelijk standaard in de  stukprijs inbegrepen. Door te kiezen voor een levertijd die afwijkt van de standaard (kosteloze) levertijd, kies je in feite voor voorrang in het productieproces.  Deze extra kosten zijn verschillend per product en worden daarom ook per product in rekening gebracht.